Perempuan bertudung sempurna,perempuan tak bertudung?


Aku dulu pengguna YM tegar dan aktif dalam chatroom.
Banyak yang buruk dari yang baik main YM ni.
Di senangkan cerita takde faedah la.

Aku main YM ni dari form-4
Tapi tak berapa aktif masa tu,
bila sambung belajar lagi la takde masa nak ngadap.
Aku masuk chatroom sesaje nak maki orang,buat orang sakit hati
*padahal memula aku masuk aku dah kena buli dulu*
Tapi apadehal..aku tak ambik port pon dorang maki ke ape:)

Makin lama makin ketagih nak masuk room.
Memang best la tengok budak-budak hati tisu masuk room kena maki.
Sian tu memang la tapi kalau dah masuk room hati kena kental.
Kalau hati mak nyah toksah masuk la.
Nanti jadi bahan lawak plak.

Tapi lumrah hidup,
kat mana kita pergi mesti ada manusia yang suka menjatuhkan hukum pada orang lain.
Tapi kesalahan sendiri dia tak nampak plak.
Kalau aku ingat-ingat balik memang lawak la.
Geng setia aku dalam chatroom 2 orang, 
AUNI GOJES & QILLA

Kalau sorang kena maki memang kitaorang bekap gila-gila sampai orang out dari chatroom.Aku baik sikit la dari si auni tu lagi kejam 
*korang harus percaya*
 1 day tu entah macam mana ada sorang hamba ALLAH ni p add facebook qilla.
Boleh lak dia masuk chatroom and jaja sal qilla ni konon kaler rambot sembahyang tak sah.
what the hell la minah ni.sakit otak ke apa?

Ok fine kau nak jadi ustazah tapi cara kau tu betol ke?
nak aibkan orang tapi salah sendiri tak sedar.
Hati mana tak terbakar beb member kena macam tu.
Aku pon pernah kaler rambot tapi tak buat lagi 
tu pon sebab ada orang tegor cara baik
so hati ni mudah la nak terima.

Dia tu dalam chatroom melucah tapi bila aku tego dia cakap
*takpe la melucah dalam room bukan buat betol-betol pon*
kalau dah cetek pemikiran tu jangan nak belagak pandai.
Ntah dari mazhab mana dia belajar melucah tu takpe..
Kesian kat abang dia sebab bekap adik dia kaw2.
ha yela
*kubur masing-masingkan*
lantak kau la. 

Aku tau la kau tu bertudung sempurna la kan bagi pandangan lelaki,
Aku tau aku tak bertudung dosa
tapi aku bukan la manusia yang suka meng-aibkan orang lain..
Kalau kau rasa kau pakai tudung tu menjamin kau masuk syurga tahniah la:)
Perempuan tak bertudung ni semua masuk neraka la ye?

RENUNG-RENUNGKAN DAN SELAMAT BERAMAL





7 comments:

Marya Hana . said...

sapekah perempuan ayu bertudung tersebut..? :D

Sara said...

’(*v*)’..//”

Mya Myra said...

ude:dak chatting:)

☼ r A t U ● t U r Q u o i S e ☼ said...

seperti ku kenal beliau .. tapi tapi tapi .. dah lupeeeeeee sangat!

Mya Myra said...

pura2 lupe?

EZAN IDMA said...

soal sape masok neraka syurga, bukan urusan kita :) even pakai tudung tp mulut cam puaka tak gune gak.

Mya Myra said...

btol tu..:)